Matematik

Hvor mange firkanter ?

26. juni 2017 af Guleroden1 - Niveau: 9. klasse

Hej

Skal lige have ryddet denne gåde af. 

Hvor mange firkanter er der?

gerne en forklaring lol

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2017 af fosfor (Slettet)

Det er et gitter med 5x7 knudepunkter.

Alle firkanter kan karakteriseres ved at
1. udvælge laveste og højste af de 5 niveauer
2. udvælge venstreste og højreste af de 7 niveauer

Hvis du vælger det nederste niveau som det laveste, så er der 4 valgmuligheder til det højeste
Hvis du vælger det næst-nederste niveau som det laveste, så er der 3 valgmuligheder til det højeste
osv.

Dvs. 1. kan gøres på 4+3+2+1 måder.
2. kan tilsvarende gøres på 6+5+4+3+2+1 måder.

Dvs. der er (4+3+2+1)(6+5+4+3+2+1) = 210 firkanter.


Svar #2
27. juni 2017 af Guleroden1

wow. 

Hvorfor ikke bare 4x6=24 + 6 = 30


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juni 2017 af fosfor (Slettet)

på den måde tæller du f.eks. ikke hele figuren som en firkant


Skriv et svar til: Hvor mange firkanter ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.