Fysik

NOGEN DER KAN HJÆLPE!!!

11. juli 2017 af medina22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

PLease er der nogle der kan hjælpe med denne opgave det haster!!

En bil (500 kg) kører op ad en bakke med hastigheden 80 km/t. Da bilen mangler 10 højdemeter for at nå toppen går motoren ud. Kan bilen nå op på toppen af bakken før den stopper?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2017 af AngelOneOne

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juli 2017 af mathon

Har du bakkens stigning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juli 2017 af fosfor (Slettet)

farten er   v = 22.222222 m/s

du starter derfor med E = 1/2*500*v2 = 5555.5556 J
du har brug for mgh = 500*9.82*10 = 49100 J

så svaret er på ingen måde


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. juli 2017 af hesch (Slettet)

#3 har glemt v2.

Men altså:

½ * m * v2 = m * g * h      →

½ * v2 = g * h                 →

h = ( ½ * v2 ) / g ≈ 25 m    ( højdemeter ).

Så bilen - uanset masse - fiser over bakken.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. juli 2017 af Number42 (Slettet)

Hastigheden er 22,2 m\s (de mange decimaler er ikke berettigede)

den kinetiske energi er Ek = 1/2 m v^2 som skal omsættes til potentiel energi forskel Ep = m g h dvs

h = 1/2 v^2 /g er den til den kinetiske energi svarende højdeforskel

h= 1/2 22,2^2/9,82 = 25,1 m bør afrundes til 25 m

da h > 10 m kan bilen nå over bakketoppen med en god margin.


Skriv et svar til: NOGEN DER KAN HJÆLPE!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.