Matematik

Mat opgaver hjælp

13. juli 2017 af Qvark (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal løse de tre vedhæftede opgaver men jeg er meget i tvivl om hvordan de skal løses! 


Svar #1
13. juli 2017 af Qvark (Slettet)

Altså overstående opgave 8 og opgave 1 og 2 som er vedhæftet her


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juli 2017 af MatHFlærer

Hej Qvark, har du prøvet selv først? I så fald, prøv at vis os dine resultater. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juli 2017 af PeterValberg

I opgave 8 skal du benytte dig af afstandsformlen, og da
de givne punkter begge har en kendt afstand til cirklens centrum,
kan du finde koordinaterne til cirklens centrum ved at opstille
to ligninger med to ubekendte .... giver det mening?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juli 2017 af PeterValberg

Vedr. opgave 2
Prøv lige at tegne de givne oplysninger i et koordinatsystem.
Tænk så på retvinklede trekanter (især den såkaldte 3-4-5 trekant).

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juli 2017 af mathon

                     \small \left | P_1P_2 \right |=10=2r
hvorfor
                    \small \small P_1P_2 er diameter i cirklen.

Centrum's koordinater er derfor

                    \small C=\left (\frac{6+(-2)}{2}, \frac{7+1}{2} \right )=\left ( 2,4 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juli 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juli 2017 af mathon

Opgave 3

                    En linje vinkelret på planen  \small 2x-2y+z+4=0 har
                    retningsvektor lig planens normalvektor

                                                \small \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 2\\-2 \\ 1 \end{pmatrix}
                    Da linjen endvidere skal gå gennem P
      haves, når \small Q(x,y,z) er et vilkårligt punkt på den søgte linje:   

                    \small \overrightarrow{OQ}=\overrightarrow{OP}+t\cdot \overrightarrow{r}\; \; \; \; \; \; \; \; t\in \mathbb{R}     

                    \small \small \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-2 \\ 1 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 2\\-2 \\ 1 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; \; \; \; t\in \mathbb{R}
                   


Skriv et svar til: Mat opgaver hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.