Matematik

Bestem koordinatsæt til det punkt på grafen for f, der har den mindste afstand til l.

01. august 2017 af Adam418 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I opgaven er der givet:
funktion f: f(x)=x3-2x2+1, 0≤x≤4

l: 4x-y-10=0
Derudover vides der at linjen har vektoren v=(4, -1) og punktet P(2,-2) 
Jeg skal så bestemme koordinatsættet til det punkt på grafen for f, der har den mindste afstand til l.
Opgaven er med hjælpemidler. 
Er der en der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. august 2017 af fosfor (Slettet)

brug formlen for afstand mellem punkt og linje med punk (x, f(x)) og linje l

differentier afstanden mht. x, sæt lig 0, osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. august 2017 af peter lind

Det ser ud til at vektoren er en normalvektor til linjen og P er et punkt på linjen, men hvad har det med sagen at gøre ? Lidt flere oplysninger om opgaven ?


Svar #3
01. august 2017 af Adam418 (Slettet)

#2 der er ikke flere oplysninger til opgave. 
#1 Er ikke helt med på hvad du mener når du skriver punkt (x, f(x)) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. august 2017 af SuneChr

Find det punkt x0 , indenfor intervallet, på f  hvis tangents hældningskoefficient er den samme som for l
Benyt derefter afstandsformlen punkt-linje.
Vink:     f '(x0) = 4       ∧       0 ≤ x0 ≤ 4


Svar #5
01. august 2017 af Adam418 (Slettet)

#4 Så lykkedes det for mig. Har udregnet punkt på grafen f med den korteste afstand til linjen l til at være (2,1)


Skriv et svar til: Bestem koordinatsæt til det punkt på grafen for f, der har den mindste afstand til l.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.