Fysik

Bevægelse, acceleration og impulsvektor

11. august 2017 af sara1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hi allesammen 

En bil med en masse på m = 1200 kg accelererer fra hvile ud af lige landevej med en acceleration på a = 3.4 m/s 2 indtil den når fartgrænsen på v = 80 km/t, hvorefter den bevæger sig med konstant fart. Vi kan lægge koordinatsystemet således at bilen bevæger sig i x-retningen, y-retningen er til venstre, og z-retningen er opad.

1 Hvor langt har bilen bevæget sig når den når fartgrænsen?

2 Hvad er bilens impulsvektor 10 sekunder efter den startede fra hvile?

Efter noget tid kommer bilen til et sted hvor vejen drejer 90? . Vi kan beskrive bilens bevægelse rundt i svinget som en jævn cirkelbevægelse med en radius på r = 350 m

. 3 Hvad er størresen og retningen på den kraft bilen skal påvirkes med for at foretage svinget? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2017 af mathon

     1)
                    \small x=\frac{v^2}{2a}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2017 af mathon

     2)
                    \small \left | \overrightarrow{v} \right |=a\cdot t

                    \small \overrightarrow{p}=m\cdot \overrightarrow{v_{10}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2017 af mathon

  3)
                    \small F=m\cdot \frac{v^2}{r}

                    retning mod centrum \small (x_o,350).


Skriv et svar til: Bevægelse, acceleration og impulsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.