Matematik

Ligning

11. august 2017 af sb275 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen.

Jeg har glemt hvordan man regner ligninger, der ser således ud:

(x - 3) * (x + 4)= 0

Er der nogen der vil være søde at hjælpe? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. august 2017 af SuneChr

Nul-reglen:
(x - 3) = 0   ∨  (x + 4) = 0
 x = ....        ∨   x = .... 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. august 2017 af SuneChr

a1·a2·a3· ... ·an = 0         ⇔
a1 = 0  ∨  a2 = 0  ∨  a3 = 0   ∨ ... ∨  an = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. august 2017 af Mathias7878

Du ved, at når du ganger med 0, bliver dit resultat 0, ligemeget hvilket tal du ganger med.

Indsættes x=3 fås:

(3-3) * (3+4) = 0

0 * 7 = 0 

0 = 0

Dermed er x = 3 en løsning til ligningen

Hvis x=-4 indsættes fås:

(-4-3)*(-4+4) = 0

-7 * 0 = 0

0 = 0

Dermed er x=-4 også en løsning til ligningen

- - -

 

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.