Matematik
Indtegne acancerede ligninger på en graf
![A) \left\|\left[ \begin{array}{c} x_1 \\ x_2 \\ \end{array} \right]-\left[ \begin{array}{c} 0.5 \\ 0.25 \\ \end{array} \right]\right\|_{\infty }<0.25 \newline B) \left\|\left[ \begin{array}{c} x_1 \\ x_2 \\ \end{array} \right]-\left[ \begin{array}{c} 0.5 \\ 0.5 \\ \end{array} \right]\right\|_2<0.25](https://media.studieportalen.dk/images/equations/umA2I-TkLBvwaoYAYag_0A==.gif)
Hvordan skal man indtegne de her to ligninger på en (x1,x2)-graf? Udfra notationen regner jeg med at der menes Lp normer. B kan jeg hurtigt regne mig frem til at være en cirkel centreret i punkt (0,5;0,5) med radius 0,25. Hvad med A'eren?
Svar #2
16. august 2017 af fosfor (Slettet)
Det betyder
max(|x1-0.5|, |x2-0.5|) < 0.25
så det er et kvadrat
Svar #3
21. august 2017 af pure07
Kan I specifere det lidt mere? Mig bekendt er de to ovenstående svar ikke helt det samme. Jeg er sådan set stadig ikke blevet klogere på hvordan man indtegner det på en graf.
Svar #4
21. august 2017 af fosfor (Slettet)
A er et kvadrat med centrum (0.5 , 0.25) og sidelængde 2 * 0.25
#1 har skrevet som om der stod ||·||1 i stedet for ||·||∞
Skriv et svar til: Indtegne acancerede ligninger på en graf
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
