Matematik

Opskriv regneforskrift lineær funktion, (-5,1) og (7,1)

16. august 2017 af inneedofhelp123 - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, jeg sidder her med denne matematikopgave som jeg ikke kan finde ud af. 

Når jeg prøver at regne a ud (y=ax+b), så kommer jeg til at der står 12a = 0. Men det er jo et umuligt stykke, der ikke giver mening. Og så kan jeg jo heller ikke regne b ud.

Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2017 af fosfor (Slettet)

12a = 0 er rigtigt og løses ved a=0. Det er ikke overraskende at hældningen er 0, da to forskellige x-værdier begge har 1 som y-værdi.


Svar #2
16. august 2017 af inneedofhelp123

#1

12a = 0 er rigtigt og løses ved a=0. Det er ikke overraskende at hældningen er 0, da to forskellige x-værdier begge har 1 som y-værdi.

Okay tak, men forstår bare ikke hvordan 12/0=0. Uanset hvor man søger på nettet, står der at det ikke kan lade sig gøre. Og det giver jo god nok mening.

10/2=5 og derfor er 2*5=10. Men man kan ikke sige 12/0=0 og derfor er 0*0=12.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2017 af fosfor (Slettet)

12a = 0

Divider med 12 på begge sider


Skriv et svar til: Opskriv regneforskrift lineær funktion, (-5,1) og (7,1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.