Matematik

Ligninger

19. august 2017 af hejsen21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal løse ligningssystemet

3x+y-11=0

2x-3x+11=0?

altså jeg er lidt i tvivl, da jeg ikke ved om jeg skal lægge de to ligninger sammen eller trække dem fra hinanden

men jeg ved at der er tale om

3x+y=11

2x-3x=11


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2017 af Mathias7878

Skulle der står 2x-3y = 11 eller 2y-3x = 11 i stedet for 2x-3x = 11?

- - -

 

 


Svar #2
19. august 2017 af hejsen21 (Slettet)

der skulle stå 2x-3y=11


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2017 af StoreNord

Gang den første ligning med 3.

Og læg så  anden ligning til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2017 af Mathias7878

Du kan også isolere y i den første ligning og bruge det til at isolere x i den anden ligning. Så kan du bagefter indsætte, hvad du fandt x frem til at være i den anden ligning i den første ligning. Dvs:

3x + y = 11 <=> y = 11-3x

2x-3y = 11 <=> 2x-3*(11-3x) = 11 <=> 2x - 33 + 9x = 11 <=> 11x - 33 = 11 <=> 11x = 44 <=> x = 44/11 = 4

y = 11-(3*4) = 11-12 = -1

- - -

 

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.