Matematik

Trigomentrisk funktioner

20. august 2017 af masterofempire (Slettet) - Niveau: A-niveau

I opgaven står der jeg skal løse ligningen sin(v)=0. 

Dette skal jeg gøre både ved enhedscirklen, ved brug af CAS-værktøj og grafen for y=sin(x), og jeg kan ikke lige se hvad man skal gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af StoreNord

På enheds-cirklen kan du aflæse, at der er 2 vinkler hvis sinusværdi er 0.

Med et CAS-værktøj (lommeregner) får du måske kun den eneværdi.

Grafen for sinus er en bølgelinje (i Geogebra), hvor du kan aflæse uendelig mange løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2017 af StoreNord

--

Trigomentrisk funktioner.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2017 af mathon

               \small \sin(x)=0

               \small \small x=\sin^{-1}(0)=p\cdot \pi \; \; \; \; \; p\in \mathbb{Z}

              


Skriv et svar til: Trigomentrisk funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.