Matematik

HJÆLP SØGES TIL MATEMATIK

20. august 2017 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er ved at løse nogle opgaver, hvor man ikke benytte nspire eller andre former for værktøjer. Jeg er dog ret i tvivl om hvordan jeg skal gribe det an.

Jeg søger hjælp til følgende:

OPGAVE 1:

Et cholestroltal C(t) opfylder differentialligningen:

C'=-0,1 C + 25,4

hvor t er tiden og C er cholestroltallet

Bestem C(t) når det oplyses, a C(0)= 180

OPGAVE 2:

Tenparturen i en opvarmet bygning kan beskrives ved en funktion T(t) som angiver tempaturen i grader og t er tiden i timer, efter at opvarmningen er ophørt.

Den hastighed, hvormed temperaturen T aftager er givet ved differentialligningen:

T'=0,45-0,056 T

Bestem T(t) når vi ved at T(0)= 22 GRADER

Hvor mange timer skal der gå før temperaturen falder til 17 grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af fosfor (Slettet)

Begge ligningerne har formen:
y'(x) = a y(x)+b

hvis løsning er
y(x)= c\cdot e^{a x}-\frac{b}{a}

Indsæt a, b og find c ved at isolere c i f.eks. y(0) = 22 grader

Hvad får du f.eks. a og b til i hver af opgaverne?


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES TIL MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.