Matematik

For hvilke x-værdier kan brøken forkortes?

20. august 2017 af krid18l (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har seriøst brug for hjælp i denne opgave? Vil være meget taknemmelig.

Faktoriser hvert af andengradspolynomierne     a) f(x)= 3x^(2)-18x+15     b) g(x)= x^(2)-9x+20
Udnyt faktoriseringen til at forkorte brøken ((3*x^(2)-18*x+15)/(x^(2)-9*x+20))     For hvilke x-værdier kan brøken forkortes?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af mathon

a)
         \small f(x)=3\left ( x^2-6x+5 \right )=3\cdot \left ( x-1 \right )\cdot \left (x-5 \right )

b)
         \small g(x)= x^2-9x+20= \left ( x-4 \right )\cdot \left (x-5 \right )

                       \small \frac{3(x-1)(x-5)} { \left ( x-4 \right )\cdot \left (x-5 \right )}\; \; \; \; \; \; \; x\in \mathbb{R}\backslash\{4,5\}


Skriv et svar til: For hvilke x-værdier kan brøken forkortes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.