Matematik

Hjælp til opgave :-(

30. august 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke helt forstår. 

håber der er en der kan hjælpe mig :-) 

jeg har vedhæftet et billede  af opgaven, på forhånd tak! 

Vedhæftet fil: Udklip 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2017 af fosfor (Slettet)

a) den aftager eksponentielt, hvilket vil sige den har en fast halveringstid


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2017 af mathon

a)

                    \small I(x)=I_0\cdot \left ( e^{-0{.}0393} \right )^x

                    \small I(x)=I_0\cdot 0{.}961462^x

                    \small I(x+1)=I_0\cdot 0{.}961462^{x+1}

                    \small I(x+1)=\left (I_0\cdot 0{.}961462^{x} \right )\cdot 0{.}961462

                    \small I(x+1)= 0{.}961462\cdot I(x)

                    \small I(x+1)=(1+r)\cdot I(x)

                    \small 1+r=0{.}961462

                    \small r=p\cdot 10^{-2} =0{.}961462-1=-0{.}038538

                    \small p =-3{.}8538

dvs
             for hver 1 mm Pb-tykkelsesforøgelse aftager strålingsintensiteten med \small 3{.}9\%.

                   

                     \small \small X_{\frac{1}{2}}=\frac{\log\left ( \tfrac{1}{2} \right )}{\log(0{.}961462)}=17{.}64\; mm


Svar #4
30. august 2017 af sandrai

okay, men hvor finder du frem til dette? 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.