Matematik

hjælp blækregning spørgsmål

30. august 2017 af mariekrusesskole (Slettet) - Niveau: 8. klasse

( muren er en trapez så H = 7 øverste side = 4,5 og nederste side = 6)

spørgsmålet lyder:

en kubikmeter stenfyld har en masse på ca 1,5 ton.

-vis ved beregning, at massen af de sten, der er fyldt i 2 m af murens

mellemrum, er ca. 110 ton.

please hjælp så hurtigt som ugligt


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2017 af StoreNord

Muren er nok meget lang, men vi ser kun på de 2 meter af den. Muren er 7 meter høj. Dens tværsnit er trapez-formet.

Beregn trapez'ets areal, og gang det med 2. Så har du rumfanget.

Hver kubik-meter vejer 1,5 ton.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2017 af SuneChr

# 0
Hvordan ser muren ud, forfra, fra siden og fra oven?
Murens mellemrum, ... ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2017 af Mrperle (Slettet)

A = 0,5* (a+c) * h 

0,5*(6+4,5)*7 = 36,75*2 = 73,5

73,5 er antallet af kubikmeter og da hver kubikmeter vejer 1,5 ton skald du sige:

73,5*1,5=110,25 tons 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2017 af StoreNord

--hjælp blækregning spørgsmål.png


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2017 af SuneChr

Ah, ja. - Murens længdeakse er den med blå markerede, og skitsen til venstre et parallelsnit vinkelret på murens længdeakse. Tak, så faldt muren på plads. Det var "mellemrum", der bragte det visuelle lidt skævt ud ad banen. 


Skriv et svar til: hjælp blækregning spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.