Matematik

Kompliceret Pythagoras

01. september 2017 af Sariwa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke denne opgave, hvordan kan jeg løse den?

Ovenfor benyttede du pythagoreas sætning til at beregne afstanden. Det kan vi gøre til et hvert punkt t

De to bilers afstand  langs akserne kan beskrives sådan
A: -6+t       B: -4+t
Deres afstand til tiden t, kan udtrykkes sådan
¦AB¦^2=(-6+t)^2+(-4+t)^2  

Vis at ligningen betyder at afstanden som funktion kunne udtrykkes som 
f(t)=√(2t^2-20t+52) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2017 af fosfor (Slettet)

f(t)  =  ¦AB¦  =  √(¦AB¦^2)  =  √((-6+t)^2 + (-4+t)^2)  =  √(36 - 12t + t^2 + 16 - 8t + t^2)  =  √(52-20t+2t^2)


Svar #2
01. september 2017 af Sariwa (Slettet)

Kan du evt forklare hvad du gør, da jeg ikke forstår hvordan du fletter de to funktioner sammen

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2017 af fosfor (Slettet)

hvilket lighedstegn mener du


Svar #4
01. september 2017 af Sariwa (Slettet)

  Særligt herhenne i ligningen

  =  √(36 - 12t + t^2 + 16 - 8t + t^2)  =  √(52-20t+2t^2)


Svar #5
01. september 2017 af Sariwa (Slettet)

Jeg skal have hjælp hurtigst muligt, da dette er den sidste opgave jeg mangler


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2017 af mathon

Afstandsvektor
                            \small \overrightarrow{d}=\begin{pmatrix} -6+t\\-4+t \end{pmatrix}
afstand:
                             \small \left | \overrightarrow{d} \right |=\sqrt{(-6+t)^2+(-4+t)^2}=

                             \small \sqrt{36-12t+t^2+16-8t+t^2}=\sqrt{2t^2-20t+52}                                         


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2017 af mathon

basisviden:
                 \small (a+b)^2=(a+b)(a+b)=a^2+ab+ba+b^2=a^2+ab+ab+b^2=a^2+2ab+b^2

også kaldet kvadratsætning:

                 \small (a+b)^2=a^2+2ab+b^2         et uundværligt matematisk 'værktøj'.

samt for længden af en vektor \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}

                 \small \left |\overrightarrow{a} \right |=\sqrt{{a_1}^2+{a_2}^2}


Skriv et svar til: Kompliceret Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.