Matematik

hjælp til opgave

04. september 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej 

Sidder med en opgave jeg ikke helt kan komme igang med. 

har vedhæftet den. 

i må gerne vise mig det med mellem regninger ovs. så jeg kan se hovrdan man finder frem til resultatet :-) 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2017 af janhaa

første:

A=(1,3) og B=(5,2)

slope, a = 1/-4 = -0,25

så:

y - 3 = -0,25*(x-1)

y = -0,25x + 3,25


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2017 af Mathias7878

Benyt formlerne:

a = y2-y1/x2-x1

og b = y1-ax1

eller b = y2-ax2

- - -

 

 


Svar #3
04. september 2017 af sandrai

men de facit jeg har fået siger bare noget andet ? 

a) x+4y-13=0 

b) 2x+5y-26=0

c) x=5

d) y=3

det er det jeg ikke helt forstår, brugte nemlig også disse formler, men får ikke samme resultat? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2017 af Mathias7878

Ud fra formlerne, jeg har skrevet ned, skal du opstille lineære funktioner på formen y = ax+b. Det har du ikke gjort.

a)

a = \frac{y2-y1}{x2-x1} = \frac{2-3}{5-1} = \frac{-1}{4} = -0.25

b = y1-ax1 = 3-(-0.25*1) = 3+0.25 = 3.25

dvs. y = -0.25+3.25

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2017 af Mathias7878

Har du forstået, at (x1,y1) og (x2,y2) er de koordinatsæt, du har fået opgivet?

Dvs. A(1,3) = (x1,y1) og B(5,2) = (x2,y2)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2017 af janhaa

#3

men de facit jeg har fået siger bare noget andet ? 

a) x+4y-13=0 

b) 2x+5y-26=0

c) x=5

d) y=3

det er det jeg ikke helt forstår, brugte nemlig også disse formler, men får ikke samme resultat? 

y = -0,25x + 3,25

4y = -x + 13

4y + x - 13 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2017 af mathon

Øvelse 1.40

      b)
                      \small a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{8-4}{-7-3}=-0{.}4

      linje:
                      \small y=ax+(y_1-a\cdot x_1)

                      \small y=-0{.}4x+(4-(-0{.}4)\cdot 3)?

                      \small y=-0{.}4x+5{.}2


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.