Matematik

hvordan løser jeg denne ligning

04. september 2017 af martinier - Niveau: B-niveau

hejsa  har nedenståede ligning, hvor skal jeg begynde for at få den løst?

6=-0,009425x2+5,857x-899,9

er totally løst ):


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2017 af PeterValberg

Det er en andengradsligning, - se video nr. 6, 7, 8 og 9 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2017 af mathon


                \small 0{.}009425x^2-5{.}857x+905{.}9=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2017 af Mathias7878

Benyt formlerne:

d = b^2-4ac

og

x =\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

- - -

 

 


Svar #4
05. september 2017 af martinier

#2


                \small 0{.}009425x^2-5{.}857x+905{.}9=0

Hvordan får du 6 væk???


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2017 af mathon

6 adderes med 899,9.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2017 af mathon

                \small x=\frac{-(-5{.}857)\mp \sqrt{(-5{.}857)^2-4\cdot 0{.}009425\cdot 905{.}9}}{2\cdot 0{.}009425}


Svar #7
06. september 2017 af martinier

#5

6 adderes med 899,9.

Men hvis man addererer med 6 ville det så ikke blive 0.009425x^2-5.857x+905.9=12 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2017 af mathon

der ganges med -1

                                         -6=0,009425x2 - 5,857x + 899,9

der adderes 6:
                                         0 = 0,009425x2 - 5,857x + 905,9

              


Svar #9
07. september 2017 af martinier

#8

der ganges med -1

                                         -6=0,009425x2 - 5,857x + 899,9

der adderes 6:
                                         0 = 0,009425x2 - 5,857x + 905,9

              

Oppe i forskriften står der ikke -6 men kun 6. så er du sikker på at man skal addere og ikke minus?


Skriv et svar til: hvordan løser jeg denne ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.