Fysik

indre modstand

07. september 2017 af dueraltforsej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens 

hvordan kan man bestemme spændingskildens indre modstand når man har beregnet den ydre modstand til at være 32,7 og hvilken formel skal man benytte 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2017 af PeterValberg

Hvilke oplysninger har du?
skriv/upload eventuelt opgaveteksten.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Du magler nogle oplysninger.

Du kan bruge spændingskildens elektromotoriske kraft, E, der er det samme som klemspændingen, når spændingskilden ikke er belastet. Hvis du derudover kender polspændingen, U, ved en kendt strømstyrke, I, kan du beregne den indre modstand ved Ri*I = E-U, idet der kommer et spændingsfald over den indre modstand, når der løber en strøm.

Du kan også have opgivet E og den polspænding, der er, når spændingskilden er belastet med en kendt ydre modstand Ry. Her kan du finde I ud fra U = Ry*I. Hvis du isolerer I i denne ligning og indsætter i den foregående, kan du reducere regnearbejdet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2017 af mathon

                \small R_i=\frac{U_o-U_y}{I}


Skriv et svar til: indre modstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.