Matematik

Potensfunktioner 2

08. september 2017 af Winstone (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi betragter funktionen    f(x)=20·x^1,6

Med hvor mange procent øges y, når x øges med 20%?

         

Med hvor mange procent skal x øges, så y øges med 40%?

Jeg ved at jeg skal bruge denne formel y20% - ystart/ystart * 100

jeg ved bare ikke hvad y start værdi 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2017 af StoreNord

Vælg start-værdi=1     og     slut-værdi=1,40


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2017 af sjls

Når x øges med tyve procent, er funktionsværdien

f(1.2x)=20*(1.2x)^{1.6}=20*1.2^{1.6}*x^{1.6}

hvoraf det ses, at y-værdien øges med (1.2^{1.6}-1)*100%. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2017 af mathon

              \small \small (1+r_y)=(1+r_x)^{1{.}6}

              \small 1+r_x=(1+r_y)^\frac{1}{1{.}6}

              \small 1+r_x=(1+0{.}40)^\frac{1}{1{.}6}=1{.}23404

              \small \small r_x=\tfrac{p_x}{100}=0{.}23404

              \small p_x=23{.}404

              


Skriv et svar til: Potensfunktioner 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.