Fysik

Hvor længe for at forbruge energi?

11. september 2017 af Deluxse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har et par problemer med disse opgaver, de lyder

Du har spist 100 g peanuts med 2350 kJ.

- Hvor længe skal du løbe med farten 10km/h for at forbruge denne energi?

- Hvor langt har du så løbet?

Kan denne formel bruges t = E/P men er det ikke så bare antal sekunder jeg får?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2017 af mathon

          \small 10\; \tfrac{km}{h}=2{.}77778\; \tfrac{m}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2017 af mathon

Kun du kender din egen masse/"vægt".


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

Energiforbruget ved løb kan sættes til 1kcal/kg/km eller 4.183 kj/kg/km

Så hvis en person vejer 70 kg vil denne forbrænde 70 × 4.183 kj /km = 292.8 kj/km

Så for at forbrænde 2350 kj skal personen løbe 2350/292.8 = 8.03 km


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

Hvis hastigheden er 10 km/ time, vil det tage (8.o3×60)/10 minutter at løbe 8.03 km

= 48 minutter og 11 sekunder


Svar #5
11. september 2017 af Deluxse (Slettet)

I spørgsmålet er der ikke angivet nogen masse/har ikke noget med masse/vægt at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2017 af mathon

#5
        Genlæs #3 :-)


Skriv et svar til: Hvor længe for at forbruge energi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.