Matematik

Forstår ikke helt denne opgave, nogle som kan hjælpe?

13. september 2017 af Davis2000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en lineær funktion f oplyses de at f(-2)=-2, f(2)=12, og at værdimængden er Vm ]-100;92,5] 

bestem definitionsmængden? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2017 af Anders521

Hejsa, 

hvad med at bestemme forskriften for f først og derefter indtegn dens graf i et koordinatsystem. Så kan du bestemme definitionsmængden for f.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2017 af mathon

                     \small f(x)=\frac{12-(-2)}{2-(-2)}\cdot x+\left ( 12-\frac{12-(-2)}{2-(-2)}\cdot 2 \right )  

                     \small f(x)=3{.}5\cdot x+\left ( 12-3{.}5\cdot 2 \right )

                     \small \small f(x)=y=3{.}5x+5

                     \small x=\frac{y-5}{3{.}5}

                     \small Dm(f)=\left ]\tfrac{-100-5}{3{.}5};\tfrac{92{.}5-5}{3{.}5} \right ]=\left ]-30;25 \right ]  da f(x) er voksende.


Svar #3
13. september 2017 af Davis2000 (Slettet)

Tak, det kunne jeg godt bruge :) 


Skriv et svar til: Forstår ikke helt denne opgave, nogle som kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.