Matematik

Har brug for en Formel omkring rumfang.

14. september 2017 af Nadiamoeller - Niveau: 10. klasse
Spørgsmålet lyder:

En snebold har en diameter på ca. 6 cm.
Sne har en massefylde på ca. 0.2 g/cm3

Hvor meget sne indeholder en snebold?
Den har jeg lavet og det er ca. 113 cm3.

Men næste spørgsmål er jeg i tvivl.
Hvor mange snebolde af samme str. Skal der til, før de fylder 1 m3?

Inde i mit hovede kan jeg sådan ca. Godt regne det ud, men jeg mangler en Formel for at få det ned på skrift??

På forhånd tak. ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af mathon

"Den har jeg lavet og det er ca. 113 cm" er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af mathon

      V_{kugle}=\tfrac{4\pi }{3}\cdot r^3

       \small m=V_{kugle}\cdot \left ( 0{.}2\; \tfrac{g}{cm^3} \right )


Svar #3
14. september 2017 af Nadiamoeller

V=4/3*PI*r3

4/3*PI*3^3=113'0973

Så forkert hvor?

Kan du stille den anden op for mig på ca. Samme måde?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2017 af mathon

Sorry
              \small 6\; cm var diameteren! - så intet forkert :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2017 af mathon

Sneboldene - uden smeltning - kan ikke ligge helt tæt op ad hinanden som tilfældet er med f.eks. terninger; men det fremgår ikke af opgaveteksten, om dette skal tages i betragtning.


Svar #6
14. september 2017 af Nadiamoeller

Men jeg mangler stadig en Formel. ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

1 snebold vejer 113×o.2 gram er 22.6 gram

1 m3 vand er 106 gram

antal snebolde er 106/22.6 = 44247.8 = 44248


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

Hvis du vil regne i cm3

Så er 22.6 gram det samme som 22,6 cm3

og 1 m3 vand er 106 cm3

så antal snebolde er 106/22.6 = 44248


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. september 2017 af mathon

1 snebold fylder \small \frac{\pi }{6}\cdot \left ( 6\;cm \right )^3=113{.}097\; cm^3

antal snebolde:
                              \small \small N=\frac{10^6\;cm^3}{113{.}097\; \tfrac{cm^3}{stk}}


Svar #10
14. september 2017 af Nadiamoeller

Mange tak for hjælpen. :)

Skriv et svar til: Har brug for en Formel omkring rumfang.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.