Matematik

Variabler

14. september 2017 af Elsa12 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hvad bruger vi variabler til?
Vedhæftet fil: IMG_9304.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af Mathias7878

Du bruger dem f.eks. i forskrifter for funktioner som f(x) = ax+b, f(x) =b*a^x og f(x) = b*x^a,

hvor f(x) er den afhængige variabel, da den afhænger af x. Derimod er x den uafhængige variabel, da den ikke afhænger af f(x) (kaldes også for y)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af Anders521

Hejsa,

#0 Hvad bruger vi variabler til?

det korte svar er, at en variable er en repræsentant for en størrelse og den betegner vi  i matematikken med et bogstav f.eks. x. Som du kan se i #1, bruges variable i forbindelse med funktioner: i sådanne tilfælde har vi at gøre to variable, nemlig f(x) og x, der har en sammenhæng med hinanden, hvilket man kan kalde for variabelsammenhæng. Den første eksempel i #1, f(x) = ax+b kan vi se at sammenhængen mellem f(x) og x er lineært.


Skriv et svar til: Variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.