Matematik

Hjælp til formel

14. september 2017 af ChristinaLK (Slettet) - Niveau: B-niveau
En der kan skære disse spørgsmål ud i pap for mig?
Jeg forstår ikke hvordan jeg skal lave den formel :(

En sælger får udbetalt en sjettedel i bonus af det beløb han sælger varer for pr. måned,

samt en fast løn på 2000 kr.

a) Opstil en formel for sælgerens løn L ud fra beløbet B, som han sælger varer for pr. måned.

b) Opstil en formel for beløbet B, som han sælger varer for pr. måned ud fra sælgerens løn L

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af mathon

a)
          \small \small L=\tfrac{1}{6}B+2.000   


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af mathon

b)
          \small B=6L-12.000


Svar #3
14. september 2017 af ChristinaLK (Slettet)

Jeg skal lige have forklaret for hvor du kommer frem til 6*L-12000?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2017 af Mathias7878

I #2 har mathon isoleret B. Dette gøres ved:

L = \frac{1}{6}*B+2000                       træk 2000 fra på begge sider:

L-2000= \frac{1}{6}*B                       gang med 6 på begge sider
B = L*6-(2000*6)                     reducer

B = 6L-12000

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.