Matematik

Vurdere kvaliteten af linær model

19. september 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg skal vurdere kvaliteten af denne linær model

Jeg ved ikke hvad jeg skal skrive ud over at den er ikke proporsional pga. dens R2-værdien gav 0,89788

Hvordan kan jeg ellers vurdere?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2017 af SuneChr

Bemærk, at den lineære funktion, hvis forskrift er
 *   f (x) = ax + b
kun er proportional for b = 0 , altså
**   f (x) = ax
a kaldes, her, også proportionalitetsfaktoren for den ligefremme proportionalitet.**
Men a er hældningskoefficient for alle lineære funktioner.*


Svar #2
19. september 2017 af Stjerneskud2016

Jeg forstår det desværre ikke, min modell ser såden her ud


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. september 2017 af Mathias7878

Jo tættere R2 er på 1, desto mindre afvigelse er der. Da R2=0,89 er der ca. en afgivelse på 10,1 %

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. september 2017 af SuneChr

Der er en fornuftig og jævn beliggenhed af punkterne i forhold til tendenslinjen.
Selv om R2 ligger få skridt fra 0,95 - 0,99 , må regressionen siges at være OK. 


Svar #5
19. september 2017 af Stjerneskud2016

Mathas7878

Så, det er en tilnærmelsesvis lineære funktioner og ikke en linær funktion, fordi afgivelse på 10,1 %??


Svar #6
19. september 2017 af Stjerneskud2016

SuneChr

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2017 af Mathias7878

Ved ikke helt, hvad det betyder :D 

Det er jo netop en lineær funktion, da det er en forskrift på formen y = ax+b

R2-værdien har jo kun noget at gøre med, hvor godt punkterne ligger i forhold til tendenslinjen 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2017 af SuneChr

En regressionslinje eller kurve er altid tilnærmelsesvis, med mindre alle punkterne passer 100% i forskriften for regressionen.
Der vil altid, ved en regression, være punkter, der føler sig mobbede og kommer ikke ind i squad'et.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2017 af Mathias7878

Jo længere R2 er fra 1, desto mere vil punkterne afvige fra tendenslinjen. Som Sune nævner er det godt, hvis R2 ligger imellem 0,95 og 0,99

- - -

 

 


Skriv et svar til: Vurdere kvaliteten af linær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.