Matematik

Løs følgende ligninger i hånden

22. september 2017 af ChristinaLK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har nogle ligninger der driller mig, og kan ikke lige se hvad jeg gør forkert.

a: 4x^2-2x-12=0

Jeg har beregnet diskriminanten til at være -188 så der er ingen rødder. Er det korrekt?

b: x^2-2x+1=0

Her har jeg beregnet den til at være 0 så den har en rod. 

Så siger jeg -2+ kvadratroden er 0 som er = -2 og dividere med 2*1 som er 2 og x skulle så være = -1 men det passer bare ikke :( .. Hvor har jeg gjort fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2017 af PeterValberg

a) d=(-2)^2-4\cdot 4\cdot(-12)=196

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2017 af ElMalek (Slettet)

Opgave B)

x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2*a}

Husk fortegnet foran b, dvs., at der kommer til at stå -(-2). Resultatet bliver da x = 1.

x = \frac{-(-2)\pm \sqrt{0}}{2*1}=\frac{2}{2}=1


Svar #3
22. september 2017 af ChristinaLK (Slettet)

Åååårh... ja okay. Det er jo øjnene man bliver blind på først, tak for klarsyn :)


Skriv et svar til: Løs følgende ligninger i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.