Fysik

Brydningsloven HJÆLP!!1

23. september 2017 af hjæælpmi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet opgave, jeg har lidt problemer med efterbehandlingen (har lavet koordinatsystem)


Svar #1
23. september 2017 af hjæælpmi (Slettet)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2017 af swpply (Slettet)

Husk at du har målt vinklerne i grader og ikke i radianer. Dette er vigtigt når udregner sin(i) og sin(b).

Snells brydningslov siger at

\sin(i) = n\sin(b).

Hvorfor, hvis du plotter sin(i) af andenaksen (y-aksen) og sin(b) af førsteaksen (x-aksen), du forvente at dinne datapunkter falder på en tilnærmelsesvist retlinje der skære begge akser i (0,0) og har hældningskoefficienten n.

— Skriv hvis der er noget der ikke er helt klart.


Svar #3
23. september 2017 af hjæælpmi (Slettet)

indtil videre har jeg det som man kan se på vedhæftet dokument, men jeg er bare i tvivl om hvilke tal jeg skal bruge og hvordan.
formlen var noget jeg skrev ned fra timen


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2017 af swpply (Slettet)

Hej,

Jeg tror at du har uploaded en forkert fil.

NB. Det virker til at i har en systamatisk fejlkilde i jeres data, der går at i måler x2 og x3 til alt forsmå værdier.


Svar #5
23. september 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Hov, det var den forkerte :/

har lige uploadet den rigitge


Svar #6
23. september 2017 af hjæælpmi (Slettet)

rigtige*


Svar #7
23. september 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Tror du dette er rigtigt: 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2017 af swpply (Slettet)

Du kan argumentere som følgende:

Snells lov (eller brydningsloven) for lys brydning fra luft til akryl, er

\frac{\sin(i)}{\sin(b)} = \frac{n_{akryl}}{n_{luft}}.

Bruger du nu at nluft = 1.000, bliver ovenståede

\frac{\sin(i)}{\sin(b)} = n_{akryl}

Hvorfor

\sin(i) = n_{akryl}\sin(b).

Altså, hvis du plotter sin(i) på andenaksen (y-aksen) og sin(b) på førsteaksen (a-aksen) vil du forvente at dinne datapunkter vil (tilnærmelsesvist) vil følge en retlinje der går igennem origo og har hældningskoefficient nakryl.

— Skriv hvis der er noget der ikke er helt klart :-)


Svar #9
24. september 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Bruger vi ikke formel 2 og hvorfro "forsvinder" n_luft?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2017 af swpply (Slettet)

Hvilken er formel 2 ??

nluft "forsvinder" fordi det absolutte brydningsindeks for luft er 1.000 (til 3 betydende decimaler).
—       Altså nluft = 1.000


Svar #11
24. september 2017 af hjæælpmi (Slettet)

bruger vi formlen:
sin(i)/sin(b)=n_akryl

for vi skal vel finde n_akryl?:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2017 af swpply (Slettet)

Ja, men plot dataen i et koordinat system og så bør du finde at hældingskoefficenten er n_akryl. Som jeg tideligere skriver.


Svar #13
24. september 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Jeg har disse data'er og koordinatsystem


Svar #14
24. september 2017 af hjæælpmi (Slettet)

De har defineret hældningen som m


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. september 2017 af swpply (Slettet)

Ja, hvad er det du er i tvivl om ??


Svar #16
24. september 2017 af hjæælpmi (Slettet)

om det bare er sin(i)/sin(b)=n_akryl


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. september 2017 af swpply (Slettet)

Ja, det er det iflg. brydningsloven


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. september 2017 af swpply (Slettet)

Husk at der principelt er en forksel på det absolute brydningindex og det relative brydningsindex.


Svar #19
24. september 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Okay tusinde tak for hjælpen :))

Hvis du har tid kan du så hjælpe med disse tre spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. september 2017 af swpply (Slettet)

Prøv om du ikke selv kan give svar på disse spørgsmål. Det lære du mest ved.

Så kan du altid skrive herinde hvis du er helt i tvivl og du har prøvet at læse afsnittet i jeres lærebog og forsøgsvejledingen med teori afsnit.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.