Matematik

øvelser til lineære funktioner

24. september 2017 af sea789 - Niveau: C-niveau

Hej allesammen. Jeg skal op til prøve om lineære funktioner, men har stadig svært ved det. Lige nu øver jeg mig, og jeg har brug for hjælp.

Er der nogen, der vil hjælpe mig med den vedhæftede opgave? Jeg har svært ved alle tre opgaver. I opgave a, har jeg skrevet at funktionen er y=750x+15000, men jeg tror ikke, at det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2017 af mathon

a)
          \small \small y=-750x+15.000


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2017 af fosfor (Slettet)

a)     y(x) = max(-750x + 15000, 0)        ,       x≥0


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2017 af mathon

b)
        \small \small \small 750x=15.000-y

        \small x=\frac{15.000-y}{750}

        \small x=-\frac{1}{750}y+20

        \small x=-\frac{1}{750}\cdot 4000+20=14\tfrac{2}{3}\, min


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2017 af mathon

c)
        \small x=-\frac{1}{750}\cdot 0+20=20

       Sprøjten løber tør \small 13^{20}.


Skriv et svar til: øvelser til lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.