Fysik

Hjælp til en opgave

24. september 2017 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Grafen på vedhæftede billede viser sammenhængen mellem temperaturen og resistansen af en metaltråd. 

Min opgave er så: Find ved hjælp af grafen trådens temperaturkoefficient for resistans. 

Er der en formel jeg kan bruge til at løse ovenstående opgave?

PÅ forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2017 af mathon

Der gælder:
                         \small R(t)=R_0\cdot \left ( 1+\alpha t \right )

                         \small R(t)=\left (\alpha \cdot R_0 \right )\cdot t+R_0
hvor ifølge den grafiske afbildning - når enhederne udelades:

                         \small \alpha \cdot6 =\frac{10-6}{100}=0{.}04

                         \small \alpha =\frac{0{.}04}{6}=6{.}67\cdot 10^{-3}\; ^\circ C^{-1}


Svar #3
29. september 2017 af annahansen2 (Slettet)

#2 Okay det giver god mening nu, men jeg har en anden opgave, som lyder

Tråden placeres i en varm ovn, og resistansen måles til 12,8 \Omega

Hvad er ovnens temperatur? 

Hvilken formel skal jeg bruge til at beregne dette?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2017 af mathon

              \small R(t)=0{.}04\, t+6

              \small t=\frac{R-6}{0{.}04}=\frac{12{.}8-6}{0{.}04}=170

              


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.