Matematik

Ligning for Tangent

25. september 2017 af ElNino198 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Forstår ikke opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af Mathias7878

For at andengradsligningen, som din ligning er, netop har en løsning, kræver det, at deskriminanten er lig nul, dvs. du skal finde en værdi af k, der gør, at diskriminanten er lig nul

Diskriminanten kan findes vha. formlen

d = b^2-4ac

og hvis værdierne fra ligningen indsættes fås


d = k^2-4*k*(-1) = k^2-(-4k) = k^2+4k

Løs da

d= 0

k^2+4k = 0

k*(k+4) = 0

k = -4

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2017 af Mathias7878

Ved omskrivningen til

k*(k+4) = 0 

anvendes nulreglen

- - -

 

 


Svar #3
26. september 2017 af ElNino198 (Slettet)

Kan det uddybes må bruge Nspire


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2017 af fosfor (Slettet)

#3 Den givne ligning er en andengradsligning, da den har formen:
   ax2 + bx + c = 0      ,     a≠0

Andengradsligninger har
  0 løsninger hvis d<0,
  1 løsning hvis d=0,
  2 løsninger hvis d>0

hvor d er diskriminanten d=b2-4ac


Skriv et svar til: Ligning for Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.