Matematik

Hjælp til matematik aflevering

26. september 2017 af FinkLassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med denne sidste opgave i en matematik aflvering, som jeg ikke lige ved hvordan skal løses. Er der måske en der kan hjælpe og forklare?

Opgave 8

I en model for en bestemt person kan sammenhængen mellem personens overfladeareal og vægt beskrives ved O=0,31*m0,425  ,   50<m<150,

hvor O betegner personens overfladeareal (målt i m2 ), og m betegner personens vægt (målt i kg).

a) Med hvor mange procent vokser personens overfladeareal, når personens vægt vokser med 15%?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2017 af fosfor (Slettet)

Du har
O = 0,31·m0,425           <-  startværdi

Når m øges med 15%, så fås
0,31·(m·1.15)0,425 = 0,31·m0,425·1.150,425

Som er præcist det samme som før, bortset fra der nu står   1.150,425 = 1.06   ganget ekstra på.

Dvs. når m øges med 15%, så ganges startværdien med 1.06, hvilket betyder en vækst på 6%


Svar #2
26. september 2017 af FinkLassen (Slettet)

Tusind tak! Nu forstår jeg :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2017 af mathon

   benyt
                      \small 1+r_y=\left (1+r_x \right )^{0{,}425}

                      \small \small r_y=p_y\cdot 10^{-2}=1{.}15^{0{,}425}-1

                      \small \small p_y=\left (1{.}15^{0{,}425}-1 \right )\cdot 10^2


Skriv et svar til: Hjælp til matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.