Fysik

fordampning af vand

26. september 2017 af youcandoit - Niveau: 10. klasse

Er der nogle som kan fortælle mig proessen ved at fordampe vand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af mathon

Når vand er opvarmet til kogepunktet har flere molykyler næsten energi nok til at forlade væskeoverfladen - overvinde den potentielle tiltrækning - for at blive frie dampmolekyler. "Heldige" sammenstød under fortsat opvarmning tilfører de kinetisk hurtigste vandmolekyler den lille ekstra energi, der gør det muligt at overvinde massetiltrækningen fra de øvrige overflademolekyler dvs frigjort med samme kinetiske energi dvs samme temperatur. Derved formindskes gennemsnitshastigheden for de tilbageværende vandmolekyler, som fortsat skal have tilført ekstra energi for at fordampningen kan fortsætte.

Vanddampen har samme temperatur - kogepunktstemperaturen ved det forhåndenværende tryk - så fordampningen er udelukkende en forøgelse af vandmolekylernes potentielle energi.


Skriv et svar til: fordampning af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.