Kemi

udregning

27. september 2017 af tøsenkolding (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogen der kan hjælpe ?? 

Forklar helt præcis hvordan du vil fremstille 500 mL 0,150 M opløsning af MgCl2 ud fra det rene stof. Vis udregninger.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2017 af mathon

massen af opløst MgCl2 i 500 mL 0,150 M MgCl2

                \small \small m=V\cdot c\cdot M=(0{.}500\;L)\cdot \left ( 0{.}150\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 95,211 \tfrac{g}{mol} \right )=7{.}141\; g


500 mL 0,150 M opløsning af MgCl2 fremstilles
ved i en 500 mL målekolbe at ihælde lidt demivand og derefter tilsætte 7,141 g rent MgCl2 og under omrøring fylde op med demivand til mærket.
               


Svar #2
27. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

hvad så når der står stof mængde og stofkoncentration, det fostår jeg ikke.... Ved godt det ikke er det samme, men ?? 

 Beregn stofmængden n af MgBr2, hvor volumen V = 200 mL og c = 0,2 M  OBS tjek lige hvilken enhed tallene skal have, når de indsættes i formlen.

 Beregn stofmængdekoncentrationen c af BaCl2 når volumen er V = 2 L og stofmængden n = 0,4 mol. Husk alle enheder!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2017 af mathon

Beregn stofmængden n af MgBr2, hvor volumen V = 200 mL og c = 0,2 M  OBS tjek lige hvilken enhed tallene skal have, når de indsættes i formlen.


                        \small n=V\cdot c=\left ( 0{.}200\;L \right )\cdot \left ( 0{.}2\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{.}040\; mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2017 af mathon

Beregn stofmængdekoncentrationen c af BaCl2 når volumen er V = 2 L og stofmængden n = 0,4 mol. Husk alle enheder!


                        \small \small \small c=\frac{n}{V}=\frac{0{.}4\; mol}{2\; L}=0{.}2\; \tfrac{mol}{L}=0{.}2\; M


Skriv et svar til: udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.