Matematik

Differentialregning

27. september 2017 af gabiglos (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey alle

jeg har disse opgaver jeg skal løse og har ingen ide om hvordan de skal løses:( håber nogen kan hjælpe mig! den første lyder: 

Opgave 6. Vis, at f(x)=1/3 x^3-4x har to tangenter, der har hældning 5 og find en ligning for hver af disse tangenter.

opgave 7: Vis, at f(x)=1/3 x^3-4x har to tangenter, der har hældning 0 (de er altså vandrette) og find en ligning for hver af disse tangenter. Tegn grafen for - indtegn også de to tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af StoreNord

Du skal først og fremmest differentiere. Og så skal du bruge formelen for "Tangentens ligning".

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tangentens-ligning


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2017 af mathon

Opgave 6
                       \small f{\, }'(x)=x^2-4

                       \small f{\, }'(x)=x^2-4=5

                       \small x^2-3^2=0

                       \small (x+3)(x-3)=0

                       \small x=\left\{\begin{matrix} -3\\3 \end{matrix}\right.

                      


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2017 af StoreNord

Det troede jeg man kunne i 3. G.


Svar #4
27. september 2017 af gabiglos (Slettet)

#2

er det hele svaret til opgaven eller skal jeg skrive mere efter det? og mange tak!


Svar #5
27. september 2017 af gabiglos (Slettet)

#3

Det troede jeg man kunne i 3. G.

vi har haft om det i 2 uger og så får vi en aflvering om det. Det er ikke min skyld at man ikke husker alt på 2 uger, især når man ikke har haft matematik i 1 år


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2017 af StoreNord

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tangentens-ligning   

:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2017 af mathon

          \small f(\{-3,3\})=\{3,-3\}

tangentligning  i \small (-3,3)\! :

                   \small y=5x+(3-5\cdot (-3))

                   \small y=5x+18

tangentligning  i \small \small (3,-3)\! :

                   \small y=5x+(-3-5\cdot (3))

                   \small y=5x-18


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2017 af StoreNord

Så kan du selv kontrollere:                   Det er en fejl, at der er 2 afledede.       :)

Geogebra er åbenbart lidt u-præcis.Differentialregning.png

Vedhæftet fil:Differentialregning.png

Svar #9
27. september 2017 af gabiglos (Slettet)

jeg har lige hurtigt prøvet selv efter jeg læste det link du anbefaldede, er det rigtigt regnet eller forkert? jeg er nok sikker på forkert ahah


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2017 af StoreNord

f(3) er  -3            punkt D

f'(3)= 5              punkt B       3² - 4 =9 - 4 = 5


Svar #11
27. september 2017 af gabiglos (Slettet)

#10

f(3) er  -3            punkt D

f'(3)= 5              punkt B       3² - 4 =9 - 4 = 5

hvad mener du ved punkt d og punkt b?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. september 2017 af StoreNord

Se på min fine tegning!


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. september 2017 af fosfor (Slettet)

#11 jævnfør figuren i #8


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.