Matematik

En funktion er givet.... Hjælp!

28. september 2017 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej venner

Jeg har en matematikopgave som jeg ikke kan helt finde ud af og kan ikke komme videre. Er der en venlig sjæl som lige kan give en hjælpende hånd. Opgaven er vedhæftet som fil.

Jeg ved godt hvad man skal i opgave a og b, men i opgave a) ved jeg ikke hvordan jeg skal sætte f.eks -3 ind i funktion så jeg får det rigtige svar. Kunne i lige vise mig det først, så jeg selv kan lave resten. På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Mate21.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2017 af Mathias7878

f(-3) = -3/(1+(-3)^2) = -3/10

- - -

 

 


Svar #2
28. september 2017 af Matematik10 (Slettet)

Hvordan laver man opgave c) Bestem værdimængden?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2017 af Mathias7878

Værdimængden er alle de mulige funktionsværdier af f(x), som beskrives som Vm(f). Hvis sildebenet slutter ved x=2 vil værdimængden Vm(f) gå fra -3/10 til 2/(1+2^2) = 2/5, dvs. værdimængden er

V(f) = [-3/10;2/5]

- - -

 

 


Skriv et svar til: En funktion er givet.... Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.