Matematik

BESTEM F'(x)

29. september 2017 af mitnavnertaget3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder sådan her:

Bestem F'(x) når f(x)= 3/x + x^5

jeg ved at:

1/x= -1/x^2

og at

x^3= 3x^2

hedder den så: f'(x) = -3/x^2 + 5x^4 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2017 af fosfor (Slettet)

hvis F er stamfunktion til f, så er F'(x) = f(x) = 3/x + x^5


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2017 af elle0931 (Slettet)

Yup. Du har ret i at f'(x)= -3/x^2+5*x^4. :)
Jeg har kørt det igennem mit regneprogram for at være sikker. xD


Svar #3
30. september 2017 af mitnavnertaget3 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen:))


Skriv et svar til: BESTEM F'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.