Matematik

Udregning

01. oktober 2017 af Peter991 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

der starter 300 elever på skolen, det er 50% flere end sidste år, hvor mange elever startede sidste år

umiddelbart vil jeg sige 150, men svaret er 200. hvad er formlen for den her udregning?

Vedhæftet fil: IMG_20171001_175833.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
01. oktober 2017 af OliverHviid

300/1,5=200


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2017 af Larxx

http://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/procenter/regning-med-procenter


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2017 af Anders521

Hejsa,

formlen der bruges i #1 er kapitalfremskrivningsformlen, dvs. Kn=K0*(1+r)n, hvor i dit tilfælde er n=1, r=0,5 og K0=300. Så ved at isolere K0 får du frem til svaret i #1.


Skriv et svar til: Udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.