Kemi

Kemi (C) (Aktuel stofmængdekoncentration)

02. oktober 2017 af JesperKSchwaner (Slettet) - Niveau: C-niveau

Basis kemi c (BOG) (Side 111)

Opgave 74
Hvad er [Ba2+] og [CI-] I 0,15 M BaCL2?

Opgave 75
Hvad er [AO3+] og [SO42-] i 0,050 M Al2[SO4]3?

Tak for hjælpen, håber i som kan hjælpe ved hvad det drejser sig om.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af mathon

Opgave 74
                        \small BaCl_2\, _\textit{(s)}\; \rightarrow \; Ba^{2+}\, _\textit{(aq)}\; +\; 2\, Cl^-\, _\textit{(aq)}    som er let opløseligt
hvorfor
                       \small \left [ Ba^{2+} \right ]=c\left (BaCl_2 \right ) =0{.}15\;M

                       \small \left [ Cl^{-} \right ]=2\cdot c\left (BaCl_2 \right ) =2\cdot\left ( 0{.}15\;M \right )=0{.}30\;M


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2017 af mathon

Opgave 75

                       \small \small Al_2\left ( SO_4 \right )_3\, _\textit{(s)}\; \rightarrow \; 2\, Al^{3+}\, _\textit{(aq)}\; +\; 2\, S{O_4}^{2-}\, _\textit{(aq)}    som er let opløseligt
hvorfor
                       \small \left [ Al^{3+} \right ]=2\cdot c\left (Al_2\left ( SO_4 \right )_3 \right ) =2\cdot\left ( 0{.}050\;M \right )=0{.}100\;M

                       \small \small \small \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=3\cdot c\left (Al_2\left ( SO_4 \right )_3 \right ) =3\cdot\left ( 0{.}050\;M \right )=0{.}150\;M


Skriv et svar til: Kemi (C) (Aktuel stofmængdekoncentration)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.