Matematik

Eksponentiel funktion????

03. oktober 2017 af Lu3kd - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

Når ukrudsmidlet mechlorprop anvendes i naturen, nedbrydes det med tiden. Ved konstant jordtemperatur gælder, at den ikke nedbrudte del aftager eksponentielt som funktion af tiden. Halveringstiden for mechlorprop i denne proces afhænger af jordtemperaturen, som det fremgår:

Jordtemperatur (grader C)       Halveringstid (døgn)

5                                    20

10                                  12

20                                  3

En mark med 8 kg mechlorprop i en periode, hvor jordtemperaturen er 5 grader C

a) Hvor mange procent af den oprindelige mængde ukrudtsmiddel er nedbrudt efter 10 døgn?

b) Hvor lang tid ville det tage at nedbryde den samme procentdel af ukrudtsmidlet, hvis jordtemperaturen var 10 grader C?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2017 af peter lind

a)   Den eksponentielle funktion er y = (½)t/d Indesæt t = 10 og d =20 døgne

b) Indsæt y fra forrige opgave og d = 12. Find dernæst t


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.