Matematik

omskrive cirklens ligning

06. oktober 2017 af pinklife (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal omskrive 2x2+2y2+16x-24y til formen (x+a)2 og (y-b)2 men jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal gøre med 2x2 og 2y2

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2017 af SådanDa

Har du forsøgt at dividere i gennem med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2017 af SuneChr

Man kan også skrive cirklens generelle ligning ned
(x - a)2 + (y - b)2 = r2
og gange den ud
x2 - 2ax + y2 - 2by + (a2 + b2 - r2) = 0
og gange hvert led med 2.
# 0  Pas nu på med at holde styr på parentesen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2017 af mathon

              \small \small 2x^2+2y^2+16x-24y

              \small 2\left (x^2+y^2+8x-12y \right )

              \small 2\left ((x+4)^2+(y-6)^2-16-36 \right )

              \small 2\left ((x+4)^2+(y-6)^2-52 \right )

             


Skriv et svar til: omskrive cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.