Matematik

forskellige vektorberegninger af 3 punkter

07. oktober 2017 af havheks99 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

En trekant består af vinkelspidserne A = (-1,3), B = (2,9) og C = (5,1).

    1. Bestem sidelængderne i trekanten

    2. bestem en ligning for linjen gennem A og C

    3. Bestem længden af højden fra B til siden AC

    4. Bestem trekantens areal

Har vedhæftet mit svar, men det stemmer ikke overens med arealet af trekanten jeg får fra determinanten.

Hvad gør jeg galt? 

Vedhæftet fil: opgav2 pdf.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2017 af peter lind

Det er hældningen på din linje gennem A og B der er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2017 af StoreNord

½hg  er ikke  ½*2.6048*6.3246

½hg  er          ½*6.64*6.3246 = 21


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2017 af StoreNord

    3. Bestem længden af højden fra B til siden AC

Linjens ligning er:      1x+3y = 8          eller           1x+3y-8 = 0

Punktet B er:                   (2,9)

Afstanden er:   

                                      \frac{|1\cdot 2+3\cdot 9-8|}{\sqrt{1^{2}+3^{2}}}=\frac{20}{\sqrt{10}}=6.32

Geogebra gir også mig   6.64. Det er godt nok en stor afvigelse!

forskellige vektorberegninger af 3 punkter.png


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2017 af mathon

              \small h_b=\tfrac{21}{\sqrt{10}}              \small b=2\sqrt{10}

              \small T=\tfrac{1}{2}\cdot h_b\cdot b=\tfrac{1}{2}\cdot\tfrac{21}{\sqrt{10}}\cdot 2\sqrt{10}=21


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2017 af StoreNord

 \small h_b=\tfrac{21}{\sqrt{10}}                      ja, dèr tog jeg fejl.         :)         Tak.

#0  tog fejl øverst side 5


Svar #6
08. oktober 2017 af havheks99 (Slettet)

Tusind tak for alle svarene! Så giver det hele mening


Skriv et svar til: forskellige vektorberegninger af 3 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.