Matematik

Hjælp til noget med logaritmer og sådan

08. oktober 2017 af louiselort (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder med 3 opgaver som jeg gerne vil lære at løse. Hvis nogen kunne vise mig en udregning med nogle andre tal, så jeg kan se hvordan det skal gøres og så efterfølgende selv kan regne mine opgaver. Vil helst ikke have facit tak

Den første hedder Løs følgende ligninger (uden brug af program til ligningsløsning)

3,1 * e^2x-1 = 7

Den anden opgave hedder 

Angiv uden brug af hjælpemidler følgende tal

ln e^5

ln e ^-3,7

e^ln2

Tredje opgave lyder: 


Afgør for følgende eksponentialfunktioner om de er voksende eller aftagende:

a) f1(x) = 4^x

b) f2(x) = (1/6)^x

Skal jeg så "bare" se på hhv. 4 og (1/6) og udlede at a er voksende fordi a er større end 1 og b er aftagende fordi b er mindre end 1? 

På forhånd tak

Hilsen Louise 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af StoreNord

1)     3,1 * e^2x-1 = 7             dividèr med 3.1 på begge sider. Derefter:   tag ln på begge sider.

2.1 og 2.2)                        ln(x)  og e^x er hinandens modsatte funktioner.

2.3)     her gælder det samme. De er bare brugt i modsat rækkefølge.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2017 af StoreNord

3a)     hvad er mest:    4² eller 4³ ?

3b)     ja, du har jo selv svaret på dem begge.         :)


Skriv et svar til: Hjælp til noget med logaritmer og sådan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.