Matematik

Eksponentiel --2

09. oktober 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej søde folke 

Jeg behøver hjælp til den opgave 

bare forklarer, hvordan komme man til løsningen.

Vedhæftet fil: Eksponentiel -1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2017 af Mathias7878

Dette område berører lineære funktioner ikke eksponentielle

a)

En lineær funktion er en funktion på formen y = ax+b

I dit tilfælde vil du have

y = samlede årlige udgift til ejerafgift og diesel

x = antal kilometer

a = prisen for en liters diesel, dvs. 0.43 kr

b = ejerafgiften på et år, dvs. 6060 kr 

Du har derfor

y = 0.43x+6060

For at beregne den årlige udgift til ejerafgift og diesel, hvis man kører 15.000 km skal du indsætte x=15.000 ind i y, dvs

y = 0.43*15000+6060

b)

Sæt de to funktioner lig hinanden og løs mht. x, dvs. løs

0.43x+6060 = 0.69x+3540

- - -

 

 


Svar #2
09. oktober 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

Tusind hilsner kære Mathias7878


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2017 af Mathias7878

Så lidt hansen :)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Eksponentiel --2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.