Matematik

Vise at "V" er givet ...

11. oktober 2017 af SandyW (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej allesammen

det er sådan at jeg sidder halvvejs fast med denne her opgave som fortæller at jeg skal vise "V"  er givet ved regneforskriften V(x)= 3x3 - 95x+ 750x 

Det jeg så har gjort er at optimere på rumfanget af denne her kasse (som kan ses i den vedlagte fil) , ved først at "navngive" bredden og længden således:

 (bredden af den rektangulær kasse) 2x+a=30

(Lænden af den rektangulær kasse) 2b+3x=50

Forstår ikke helt rigtig hvordanjeg efterfølgende skal løse opgaven

Vedhæftet fil: Kasse.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2017 af SuneChr

Kasse.PNG
Kassens mål er  a, b og x
a = 30 - 2x
b = (50 - 3x)/2
V = abx    indsæt a og b med x'værdierne
Dernæst    V '(x) = 0         x = ...


Svar #2
11. oktober 2017 af SandyW (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Vise at "V" er givet ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.