Kemi

Udregn reaktionsbrøken Q

12. oktober 2017 af judy1800 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har problemer med følgende opgave:

N2(g) + 3H2?(g) --> 2NH3?(g)

Δr?H=-92kJ

Udregn reaktionsbrøken, Q, givet at partialtrykkene er p(NH3)=103 kPa, p(H2)=10,3 kPa og p(N2)=2830 kPa. I hvilken retning vil reaktionen forskydes for at opnå ligevægt.

Håber nogen kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2017 af mathon

                         \small N_2\,_{\textit{(g)}}\; +\; 3\, H_2\,_{\textit{(g)}}\; \rightleftharpoons \; 2\, NH_3\,_{\textit{(g)}}

                 \small -\Delta {G_B}^\Theta =R\cdot T\cdot \ln(\left [K_p \right ])

                 \small 16000\; \tfrac{J}{mol} =\left ( 8{.}31447\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273{.}15+25)\;K)\cdot \ln(\left [K_p \right ])?

                 \small 16000\; \tfrac{J}{mol} =\left (2478{,}96\; \tfrac{J}{mol} \right )\cdot \ln(\left [K_p \right ])

                 \small \ln(\left [K_p \right ])=\frac{16000\; \tfrac{J}{mol}}{2478{,}96\; \tfrac{J}{mol}} =0{.}003352

                 \small \left [K_p \right ]=e^{0{.}003352}=1{.}00336

reaktionsbrøken:

                 \small Q=\frac{{p_{NH_3}}^2}{{p_{N_2}}\cdot {p_{H_2}}^3}=\frac{\left (103\;kPa \right )^2}{\left ( 2830\;kPa \right )\cdot \left ( 10{.}3\;kPa \right )^3}=0{.}003431\;kPa^{-2}

\small \small \text{Da } Q<K_p\text{, forl\o ber reaktionen mod ligev\ae gt mod \textbf{\textit{h\o jre}}.}               

               

                 


Skriv et svar til: Udregn reaktionsbrøken Q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.