Matematik

HJÆLP!! Hvad har jeg gjort galt i denne opgave?

13. oktober 2017 af HTXmanden - Niveau: B-niveau

Problemet er at jeg ikke får b til det rigtige. I følge geogebra skal b være 6,22 men jeg kan kun få det til at gå op hvis b er 6,78. HJÆLP

Hvad har jeg gjort galt med mine beregninger? (se vedhæftet billede)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2017 af StoreNord

Brug 1. originalligning. Så får du  b=6.2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2017 af MatHFlærer

Indsæt din værdi af c og a i ligning 1 eller 2, måske hjælper det.


Svar #3
13. oktober 2017 af HTXmanden

Jeg er så tabt. Kan du uddybe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. oktober 2017 af MatHFlærer

Jeg får ved indsættelse i ligning 2:

1.78+b=8 som giver mig b=6.22


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. oktober 2017 af MatHFlærer

Jeg erstattede a og c i denne:  og det er en du har skrevet :)


Svar #6
13. oktober 2017 af HTXmanden

Ahhhhh! Jeg forstår nu! Undskyld xD


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2017 af StoreNord

Det må åbenbart være en fejl at bruge den nemme 3. ligning til dette formål.     :)


Skriv et svar til: HJÆLP!! Hvad har jeg gjort galt i denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.