Matematik

løs ligning

14. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hvordan vil I løse denne her ligning:

1,99=x^2/3*(1,665*x)^1/3


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

x^2/3 betyder x2/3
x^(2/3) betyder x2/3

Start med at bruge
(ab)c = acbc    og
abac = ab+c

Først nævnte gælder kun hvis enten a, b eller begge er positiv(e).


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2017 af mathon

                     \small 1{.}99=x^{\frac{2}{3}}\cdot \left (1{.}665\cdot x \right )^{\frac{1}{3}}             opløftning af produkt til potens

                     \small 1{.}99=x^{\frac{2}{3}}\cdot 1{.}665^{\frac{1}{3}}\cdot x ^{\frac{1}{3}}                  faktorernes orden er lige gyldig

                     1{.}99=1{.}665^{\frac{1}{3}}\cdot x^{\frac{2}{3}}\cdot x ^{\frac{1}{3}}                multiplikation af potens med samme rod

                     \small 1{.}99=1{.}665^{\frac{1}{3}}\cdot x^{\frac{2}{3}+\frac{1}{3}}

                      \small 1{.}99=1{.}665^{\frac{1}{3}}\cdot x

                      \small x=\frac{1{.}99}{1{.}665^{\frac{1}{3}}}


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.