Matematik

Linære ligning (Vigtigt)

15. oktober 2017 af hejmitnavnerhans (Slettet) - Niveau: C-niveau

y=3x+4

Hvor meget vokser y med når x vokser med 5. Bestem y når x=7

Nogen som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2017 af Mathias7878

a) Til det første skal du bruge at hældningskoefficienten angiver, hvor meget y-værdien vokser med, hver gang x vokser med 1

Hældningskoefficienten er a i den lineære funktion y = ax+b

Hvis du indsætter x=5 ind i din lineære funktion har du

y = ax = 3*5 = 15

Dvs når x vokser med 5, vokser y med 15

b) Indsæt x = 7 ind i din lineære funktion y = 3x+4 og du har

y = 3*7+4 = 21+4 = 25

Dvs. når x=7 er y=25

- - -

 

 


Svar #2
15. oktober 2017 af hejmitnavnerhans (Slettet)

Tusinde tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2017 af SuneChr

Generelt gælder:
y = f (x) = ax + b
f (x + h) = a(x + h) + b
f (x + h) - f (x) = ah
hvoraf vi ser, når x vokser med h, vokser y med ah.


Skriv et svar til: Linære ligning (Vigtigt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.