Matematik

Ligning

16. oktober 2017 af gs1905 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nogle der kan hjælpe mig med at løse nedenstående ligning mht. x?

x = y - x*z/t


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2017 af PeRsEuSs (Slettet)

Jeg får det til:

x=\frac{ty}{z+t}, t\neq 0, z+t\neq 0

Men hvad siger i andre?


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. oktober 2017 af mathon

              \small x+\tfrac{z}{t}x=y

              \small \left (1+\tfrac{z}{t} \right )x=y

               \small x=\frac{y}{1+\tfrac{z}{t}}

               \small x=\frac{ty}{t+z}\; \; \; \; \; \; \; t\in\mathbb{R}\backslash \{-z,0\}             


Svar #3
16. oktober 2017 af gs1905 (Slettet)

#2

Kan du uddybe hvad du gør i det sidste trin?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2017 af mathon

forlænger med \small t.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.