Matematik

Hjælp med en opgave

17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej kan I hjælpe mig med opgave 4?

Svar #1
17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvor jeg skal vise (x,y)= (8,6)?

Svar #2
17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

jeg har fundet den første partielle afledede til: f`= 50-3y-4x hvor jeg har holdt y konstant og f´= 60-3x-3 hvor jeg har holdt x konstant? er det rigtigt?

så har jeg fundet den anden partielle afledede til: f``= 4 og f```= 0 er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2017 af SådanDa

Hvor er opgaven?


Svar #4
17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hov jeg indsætter lige opgave
Vedhæftet fil:IMG_5592.PNG

Svar #5
17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Kan nogle hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2017 af StoreNord

Hvis p2(x) = 2000 x-1/3 = 3000
så er                x-1/3 = 15/10           vi kan invertere på beggge sider

Så er                X1/3 = 10/15           vi kan opløfte i 3. potens
Så er                 x=103 /153 = 0.296


Svar #7
17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Jeg mener opgave 4 hvor man skal vis (x,y)= 8,6

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2017 af StoreNord

p2 går ikke gennem punktet (8,6).


Svar #9
17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Jeg tror du ser på den forkert opgave.

I opgave 4 skal jeg finds den første og den anden Partieelle

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. oktober 2017 af StoreNord

Jeg ser på opgave 4 af 4, som du har sendt i Svar #4.

-- men nu ser jeg, at der er mere nedenfor.         :)

--  og nu ser jeg, at jeg kan trække mig tilbage    :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. oktober 2017 af SådanDa

f(x,y) = 50x+60y-3xy-2x2-3y2

fx(x,y)=50-3y-4x

fy(x,y) =60-3x-6y

Et stationært punkt opfylder fx(x,y)=0 og fy(x,y)=0


Svar #12
17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Så jeg skal sætte 50-3y-4x=0 og 60-3x-6y=0

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. oktober 2017 af SådanDa

Ja, løs det ligningssytem, og vis at den eneste løsning er x=8 og y=6


Svar #14
17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Kan man godt omskrive ligning til 3y+4x=-50 og 3x+6y=-60?

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. oktober 2017 af SådanDa

Nej. 50-3y-4x=0 <=> 50 = 3y+4x og 60-3x-6y=0 <=> 60=3x+6y.

Men isoler f.eks. x i den ene ligning, og indsæt det i den anden.


Svar #16
17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Når jeg isolere x så får jeg:

Y= 50-4x/3

Det indsætter jeg i den anden ligning så får jeg;

60= 3x+6*(50-4x/3)

60= 3x+(300/3-24/3)

60=300/3-27/3

40= -27/3 x

X= 4,44

Men x skal vi 8

Brugbart svar (0)

Svar #17
17. oktober 2017 af SådanDa

Sæt paranteser..

du får:

y = (50-4x)/3

indsæt:

60= 3x+6((50-4x)/3) <=> 60= 3x+(300/3-24x/3)  <=> 60= 3x+100-8x <=> -40=-5x <=> x=8 


Svar #18
17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Tak. Kan du fortælle hvad jeg skal i opgave b

Brugbart svar (0)

Svar #19
17. oktober 2017 af SådanDa

Men du skal også finde arten af det stationære punkt i opg a)


Svar #20
17. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Skal man se om der er tale om maksimum elller minimum?

Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 68 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.